Valg af børnehave og skole

Som forælder til et barn med cerebral parese skal du træffe beslutning om, hvilken slags institution og skole dit barn skal gå på. Der findes specialbørnehave og specialskoler ved siden af almindelige børnehaver og folkeskolen - og der findes døgntilbud.

Dit barn skal gå på den form for institution, der giver bedst mening for dit barn og for jeres familie. Almindelige børnehaver, der ikke har speciale i børn med cerebral parese, kan være god for nogle, mens andre vil have mere glæde af en specialbørnehave, hvor personalet er trænet i at passe børn med et handicap.

Det samme gælder valg af folkeskole overfor specialskole. Tal med jeres læge og fagpersonalet på børneambulatoriet og få en Neuropsykologisk undersøgelse af dit barn. Med de faktorer i hånden kan du træffe beslutning om, hvad der er bedst for jeres barn. Husk der ikke er noget, der er mere rigtigt eller mere forkert. Det er barnets tarv, der er i fokus.

Der findes eksempler på rådgivning, der ikke har været hensigtsmæssig i forhold til, hvad der er bedst for det enkelte barn. Stol på din mavefornemmelse og kontakt Spastikerforeningens psykolog (kræver medlemskab af Spastikerforeningen), hvis du har brug for hjælp. 

Døgninstitution

Hvis dit barn er svært fysisk og mentalt udfordret som følge af hjerneskaden, kan du ansøge din kommune om, at dit barn kommer på døgninstitution, hvor professionelt personale sørger for omsorg og træning af dit barn 24 timer i døgnet. At vælge at ens barn skal bo på en døgninstitution i stedet for hjemme hos en selv er nok en af de sværeste beslutninger at træffe. Måske føles det som, at man svigter sit barn, eller at man føler sig svag, fordi man ikke kan klare opgaven med at passe sit barn selv.

Men valget af døgninstitution kan være den bedste løsning for selv den mest velfungerende og stærke familie - både for barnet, men også for jer forældre og for søskende. Omvendt er der også familier, der vælger at passe deres barn hjemme. 

Senest ændret Torsdag, 20 februar 2020 09:43