Egen bolig

Alle mennesker ønsker at blive selvstændige og flytte i egen bolig på et tidspunkt. Det er der, vi for alvor sætter vores fingeraftryk på os selv, og egen bolig er en base, hvor vi kan udfolde vores hverdagsliv.

Holde fester, invitere gæster, holde studiegrupper og slappe af oven på en lang dag. Uanset dine behov er det vigtigt, at du finder en bolig, som er til at betale, og som kan skabe rammen for et godt voksenliv, hvad enten det er egen bolig, et bofællesskab, en studenterbolig eller et botilbud.

Har du særlige behov, som en følge af dit handicap, er der hjælp at hente. Det er som udgangspunkt kommunen, der skal hjælpe med at rådgive om mulighederne for at finde en passende bolig, der kan dække dine behov. Det kan for eksempel være handicaptoilet, hjælperværelse eller boligsikring. Kontakt din egen kommune og bed om hjælp til at finde en bolig.

Har du behov for hjælp i hverdagen, er det også kommunen, der skal være med til at afdække behovet. Det kan for eksempel dreje sig om: Borgerstyret Personlig Assistance, ledsagelse, nødvendige ændringer i boligen, hjemmepleje, støtte til køb af bil eller el-scooter.

 

Du kan læse meget mere om dine støttemuligheder her.

 

Senest ændret Torsdag, 20 februar 2020 16:30